ציסטה cl? מה זה אומר ומה הטיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/01/2021 | 13:59 | מאת: מיכל

שלום פרופ' לפני שבועיים הייתי במעקב שגרתי אצל רופא נשים. הוא מצא בא"ס ציסטה עם נוזל מעט עכור, גודל כ 4 ס"מ. רשום בסיכום ביקור ייתכן ומתאים לממצא cl הוא אמר לחכות לראות האם הוסת תצמצם את הציסטה ואם לאו,אז יש לקחת גלולות, אבל הבנתי שציסטות עכורות לא כמו צלולות. אין לי מושג מה זה cl. בעבר היה חשד שיש לי אנדומסארזיוס פרנטאולי שחלה דבוקה לרחם. האם ייתכן שזו אנדומטריומה? האם אין מנוס מניתוח? תודה ושבת מבורכת

CL = Corpus Luteum או גופיף צהוב, כלומר זקיק לאחר ביוץ שבד"כ יעלם תוך מספר שבועות.

29/01/2021 | 14:25 | מאת: מיכל

תודה על המענה המהיר אז אם כך למה הרופא אמר לבצע עוס א"ס וגלולות וכו"? הוא היה מודאג

לוודא שהאבחנה נכונה והוא נספג ונעלם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית