בדיקת ACTH.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/01/2021 | 10:47 | מאת: ענת

שלום פרופ, אני אחרי שני הריונות כימיים שבהם הבטא עלתה אבל האסטרדיול נותר מאוד נמוך- סביב 100. הרופא העלה חשש שאולי קיימת בעיה בבלוטת יותרת הכליה. אשמח להתייעץ איתך: 1. האם באמת קיים חשש שיש בעיה כזאת בנתונים הללו? יש לציין שבביוץ טבעי האסטרדיול שלי תקין (מגיע לאזור ה-800-1000) אבל אם יש בטא חיובית האסטרדיול צונח. 2. האם הפרעה כזאת יכולה לפגוע בסיכוי קליטה והריון קליני תקין? 3. האם היית ממליץ לבצע את בדיקת הACTH? 4. במידה וכן, איזה תרופות הורמונליות אסור לקחת לפני הבדיקה? כרגע אני עם תרופות של אסטרוגן ופרוגסטרון ממש לפני החזרת מוקפאים.

1. זה די נדיר. 2. לעתים רחוקות. 3. אפשר. 4. סטרואידים כמו פרדניזון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית