האם גם בתרומת ביצית ייתכנו עוברים לא תקינים גנטיים?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/01/2021 | 00:40 | מאת: אורה

בת 42 מזה שנה וחצי מנסה להרות מעוברים מתרומת ביצית(הזרע של בעלי תקין). לצערי מתוך 5 עוברים 2 לא נקלטו 3 נקלטו בהצלחה אך חוויתי 3 הפלות טבעיות בשבועות מוקדמים ממש. האם יש סיכוי שהעוברים לא תקינים גנטית? כל הרופאים והפרופסורין שהייתי אצלם טוענים שההנחה היא שהכל תקין.מה זו בעצם 'הנחה'? האם זה שזו ביצית של אישה צעירה ועוברי בלסטו 5 אומר שהם בוודאות מעולים?נראה לי לא הגיוני שעם נתונים של היסטורוסרופיה תקינה ובדיקות דם תקינות (חוץ מסוכר ודלקות)יהיו הפלות..

גם בגיל צעיר יש נשים שחוות הפלות, אז ברור שתרומת ביציות מפחיתה מאד את הסיכון, אבל לא מונעת לחלוטין את ההיארעות של הפלות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית