חיסון קורונה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/01/2021 | 13:13 | מאת: שואלת

לאחר החזרת עוברים, בדיקה בייתית חיובית (בטא ביום ראשון הקרוב). קבוע לי תור לחיסון קורונה גם הוא ביום ראשון. אני נוטה ללכת להתחסן כדי להקדים כמה שניתן את החיסונים ולהימנע מקבלתם בשלב מתקדם יותר. בהנחה ואני מעוניינת לעשות את החיסון. האם אני טועה ועדיף דווקא לדחות את החיסון?

לא טועה.

21/01/2021 | 10:30 | מאת: אנונימית

פרופ' שלום, מאז שנשים בהריון מאושפזות בסיכון, מביאים רופאים לתוכניות שונות לשאלות על חיסון. ראיתי המלצה של הרבה להתחסן משבוע 14 אולם לגבי שליש ראשון ישנה הסתייגות. אתה ממליץ להתחסן גם בשליש ראשון? תודה

תלוי ברמת הסיכון שלך להידבק. לרופאה או גננת הייתי ממליץ לשקול להתחסן בכל שלב של ההיריון. כפי שקבע בצדק משרד הבריאות: "אין כל הוכחה על נזק הנובע מחיסון במהלך ההיריון כולו ולא מוכר מנגנון ביולוגי היכול להסביר אפשרות כזאת."

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית