היסטרו סלפינגו סונוגרפיה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/01/2021 | 23:56 | מאת: רויטל סבג

שלום פרופסור, בת 27 מנסה להרות כשנה ללא הצלחה. בדיקות הורמנליות,זרע וצילום אגן תקינות. בבדיקת סונוגרפיה נמצא כך: רחם קדמי, רירית סדירה 5 מ"מ. שחלות בגודל ומראה תקין. מימין בין הרחם לשפוחית ממצא נקניקי עם נוזל כלו בגודל30*10מ"מ. הידרוסונגרפיה: חלל תקין. הודגם מילוי ומעבר בחצוצרה שמאל עם פיזור באגן. חצוצרה ימין- הודגם מעבר פרוקסימלי בלבד והידרוסלפינקס בקצה דיסטלי של החצוצרה. אני מבינה שהחצוצרה הימנית חסומה, לא יודעת מהי הסיבה לא היו לי דלקות אגן בעבר. מה היית ממליץ טיפול המשך? כריתה עקב סיכון להיריון חוץ רחמי, הזרעה או הפריה? אני בלחץ נוראי וחרדה. אשמח לעצתך.

מאחר ואת צעירה וחצוצרה אחת תקינה כדאי להתחיל עם הזרעות.

28/01/2021 | 09:35 | מאת: רויטל סבג

שלום פרופסור, תודה לך על המענה המהיר זה לא מובן מאליו. לאחר ההיסטרו סונוגרפיה נשלחתי לבדיקת אגן קטן בדגש על ההיסטרוסלפינקס מימין כדי לברר אם יש נוזל בחצוצרה שמזהם את האזור וחודר לרחם. בבדיקת אגן קטן שיצאה טובה לא נמצא ממצא חריג באזור הטפולות ולא נצפה נוזל ליד החצוצרה, השחלה או ברחם. גם המבנה החיצוני של החצוצרה נראה תקין בבדיקת האולטרסאונד. הופנתי למומחה של החצוצורות שהחזיר אותי שוב לבדיקת אגן קטן ושוב נמצאו אותן תוצאות אין ממצא חריג באזור הטפולות. מה דעתך כיצד עליי להמשיך בטיפול? יכול להיות הידרו בקצה דיסטלי ללא נוזל ושלא מנפח את החצוצרה ומשנה את צורתה? ממש מיואשת מה היית ממליץ לי לעשות כרגע? תודה רבה לך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית