חייבת את עזרתך!!! תודה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/01/2021 | 17:53 | מאת: אורית

היי פרופסור, פתחתי שרשור חדש בשל החשש שההודעה שכתבתי למטה תתפספס. מזכירה את הרקע: ביום ראשון לפני 14 ימים החזרתי בלסטוציסט. לאחר 8 ימים מההחזרה התחיל דימום כבד מאוד שנמשך כמה ימים ללא הפסקה ונעצר(ממש כמו ווסת ויותר). ביום ה11 להחזרה: בטא: 163 פרוגרסטרון: 29 אסטרדיול: 1103 היום יום 14 להחזרה בטא: 626 פרוגרסטרון: 48 אסטרדיול: 1700 אמרת לי שלאחר הבטא השנייה נדע יותר טוב האם זה נראה כמו חוץ רחמי. המחשבה על זה ממש מטרידה אותי. לדעתך מדובר בחוץ רחמי?

כנראה שלא.

19/01/2021 | 17:39 | מאת: אורית

מה יכולות להיות הסיבות לדימום כל כך חזק שנמשך מספר ימים בתחילת הריון? למעשה זה דימום שהתרחש ממש ממש בהתחלה.. שבוע 3+

בד"כ קשור להשתרשות ויצירת השליה.

20/01/2021 | 07:19 | מאת: אורית

מניסיונך, הריונות שמתחילים ככה בדרך כלל לא מחזיקים מעמד?

20/01/2021 | 21:30 | מאת: אורית

אני חייבת להתחיל ולומר שאני מאוד מעריכה את התייחסותך לכל השאלות. איו ספק שהמטופלות שלך זכו. אני חייבת חייבת לשאול אותך כאמור, כבר שיתפתי אותך על הדימום הכבד והווסתי שהיה בשבוע 3+. עשיתי 3 בדיקות בטא. התוצאות היו טובות מאוד והבטא עלתה מעל המצופה- הכפילה את עצמה ויותר. היום כאשר אני בשבוע 5 עשיתי בדיקה בה ראו שק הריון בתוך הרחם וגם חלמון. הרופא שלו שהוא פרופסור מכובד ממש ממש לא התרגש מהדימום- התייחס לזה שככל הנראה זה כלי דם שתפוצץ בזמן ההשרשה ואף אמר שאם בעוד שבועיים נראה דופק הסיכוי להפלה ממש ממש נמוך. מן הצד השני, בהתייעצויות בפורומים השונים, עם פרופסורים מכובדים הם אמרו לי שדימום בשלב הזה, הרבה פעמים מעיד על שיבוש בהשתרשות ועובר שיש לו בעיה כרומוזמלית ושב- 50% מהמקרים, אישה שחוותה דימום תפיל ושאפשר להיות רגועים רק בשבוע 13. אני בת 30, עברתי שני הריונות רגועים מאוד(גם מטיפולים) וזהו ההריון השלישי והמלחיץ שלי. אשמח לשמוע מה דעתך על הסיפור שלי. ברור לי שרק הזמן יגיד אבל מהי עמדתך.

דימום הוא אירוע לא נדיר בתחילת היריון, אבל מחייב מעקב על מנת לוודא שההיריון תקין.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית