שאלות לפני החזרת מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/01/2021 | 18:15 | מאת: בטי

שלום פרופסור. קודם כל סליחה על הרבה מלל והרבה תודה על כל התשובות שלך! אני לפני החזרה של מוקפאים בלסטוציטים. אחרי החזרה של 2 עוברים טריים בלסטוציטיים שלא היצליח ( הריון כימי או לא תקין)עוברים באיכות טובה מאוד לפי מה שהסבירו לי. חשבתי שאולי תמיכה לא מספיק טובה הייתה ,לקחתי אסטרופן 2 מג פעמיים ביום עד לבטא ראשונה ופרוגסטרון 100מג נרות 3 פעמים ביום עד לרגע שנודע שלא הצליח. מנסה להבין איפה הייתה בעיה כמובן אם לשלול בעיית כרומוזומים, אם יש דברים שאני יכולה לשפר במה שתלוי בי ובטיפול אשמח לדעת. 1. האם תמיכה היתה מספיק טובה? מציינת אצלי כל הבדיקות היו תקינות לחלוטין שקשורות לסבב הנוכחי חוץ מגיל שלי 42. בעבר 3 לידות טבעיות . תמיד נקלט הריון מפעם ראשונה או שניה. בעיה כרגע בזרע (בעייה שלא הייתה בעבר) שיטה icsi בשאיבה נוצרו 16 הפריות מתוכם 6 הגיעו לשלב בלסטוציטים 2 החזירו טריים ושלושה הקפיאו כולם במצב אופטימלי. עכשיו לפני סבב של החזרה מוקפאים נתנו לי מרשם לאורביטרל ונרות פרוגסטרון (עדיין מחכה שבטא תתאפס מהריון שלא הצליח וכבר קיבלתי מחזור) 2. האם סבב של החזרה מוקפאים אם תרופות שציינתי נחשב פרוטוקול על בסיס טבעי או לא? האם אורביטרל ופרוגסטרון משמש רק כי תמיכה או לאורביטרל יש עוד תפקיד בהחזר קפואים? 3. מה הייתה ממליץ או משנה בתמיכה כדי לעלות סיכויי הצלחה? תודה רבה רבה

1. תמיכה טובה. 2. לא ברור ממה שכתבת. 3. מה שקובע את ההצלחה זה האיכות של העוברים. התמיכה שאת מקבלת טובה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית