סיכוי לילד גנטי בגיל 43-44

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/01/2021 | 15:44 | מאת: עדי

שלום פרופ' זיידמן הקפאתי 20 ביציות בגיל 40. הקפאתי 10 עוברים בגיל 42. מה הסיכוי שאוכל להביא ילד גנטי מהביציות שלי לעולם בהריון או בפונדקאות? מה הסיכוי שאוכל להביא ילד גנטי מהעוברים שלי שהקפאתי בהריון או בפונדקאות?

יש שונות רבה מאישה לאישה, אבל אפשר להעריך שהסיכוי מעל 50%.

13/01/2021 | 18:51 | מאת: עדי

פרופ' שלום רב, תודה על תשובתך. 1. האם יש יותר סיכוי שאצליח להביא ילד מהביציות שהקפאתי בגיל 40 או מ 10 העוברים שהקפאתי בגיל 42? (כלומר יש עדיפות לעוברים למרות שהם מביציות "זקנות" יותר בשנתיים?) 2. במידה ואני אשא את ההריון יש יותר סיכוי להפלה מאשר לאישה צעירה שכבר הביאה ילדים ולכן אם העוברים יוחזרו לפונדקאית צעירה הסיכוי שיוולד מהעוברים ילד הוא גבוה יותר ולכן היה עדיף לפנות לפוונדקאית מלכתחילה כדי לא "לבזבז" את העוברים/ביציות? תודה

1. מהביציות שהקפאת בגיל 40. 2. נכון. לפונדקאית יש יתרון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית