סבב החזרת מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/01/2021 | 16:41 | מאת: ענת

היי פרופ׳, מדוע אחרי שאיבה די מסיבית פחות מקובל לעשות סבב החזרת מוקפאים על בסיס טבעי?  תודה

כי חוששים שלאישה נותרו ציסטות בשחלות שיקשו על המעקב אחר הביוץ הטבעי.

08/01/2021 | 11:34 | מאת: ענת

תודה פרופ׳! היום אני ביום השני לוסת שהגיעה כשבוע לאחר השאיבה. הייתי היום בבדיקות דם ואולטרסאונד וראו ששחלה ימין בגודל 7 סמ ושחלה שמאל בגודל 4.5 סמ. בשחלה ימין 5 ציסטות שהגדולה ביניהן 25 ממ ובשחלה שמאל 3 ציסטות שהגדולה בינהן 15 ממ. אסטרדיול: 161 פרוגסטרון: 1.6 LH: 2.1 האם הציסטות הנ״ל מונעות החזרה או חלילה יכולות לפגוע בהשתרשות? הרופא עוד לא קיבל את התוצאות אבל משיחתי איתו לפני מספר ימים אמר שמתכנן סבב החזרה על בסיס הורמונלי (אסטרופם/ מדבקות אוורל). האם הגיוני בנסיבות העניין?

הציסטות הנ״ל לא מונעות בהכרח החזרה או ולא פוגעות בהשתרשות. הגיוני.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית