הכנה לקראת החזרת מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/01/2021 | 23:36 | מאת: שואלת

שלום פרופ׳, אני לקראת החזרת מוקפאים והרופא שלי החליט הפעם לתת לי מדבקות אוורל ולאחר מכן קרינון פעמיים ביום וזריקות פרונטוגסט. לא מכירה את המדבקות הנ״ל ולא ברור לי אופן השימוש בהן. 1. הרופא אמר 2 מדבקות ולהחליף כל 3 ימים. היכן מדביקים אותן? הוא אמר באזור המותן/גב תחתון אבל לא ככ ברור לי היכן והאם זה משמעותי המיקום? 2. בעברי לקחתי אסטרופם וזה לא עזר יותר מדי לרירית. האם המדבקות הללו אמורות לסייע יותר? האם הן חזקות יותר מהאסטרופם? 3. אני לאחר שאיבה שבה היה חשש לגירוי יתר ולכן לא החזירו טריים. היום באולטרסאונד כמה ימים לאחר השאיבה נצפו שחלות מוגדלות ומספר ציסטות. האם ציסטות אלו אמורות להיעלם בוסת הקרובה? האם זה קריטי להחזרת מוקפאים ויכול להכשיל את הטיפול? מעולם לא היו לי ציסטות לפני. לאור הציסטות הרופא לא רצה לתת לטרזול והחליף למדבקות אוורל. למה לטרזול לא טוב בסיטואציה כזאת? 4. האם הסיבה לתמיכה ״הכבדה״ היא בגלל השאיבה שהרסה את הגופיף הצהוב לחלוטין? בעברי הייתי מקבלת תמיכה רק של קרינון בלי הזריקות. תודה מראש על המענה.

1. כל אזור ללא שיער, פרט לשדיים. 2. אמורות לעזור. 3. לטרזול יכול לגרום לגירוי שחלתי. 4. כן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית