אשמח לשמוע את דעתך בלסטוציסטים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/01/2021 | 22:19 | מאת: אורית

היי פרופסור זיידמן, עברתי 4 שאיבות מתוכן יש לי שני ילדים והשאיבה הרביעית שעברתי בשבוע שעבר היא למטרת ילד שלישי. כיוון שלא הצלחתי להיכנס להריון מעובר יום 3 ורק מבלסטו, בשתי שאיבות האחרונות גידלתי את כל העוברים שלי לבלסטו. אני נוטה לבדוק תמיד הכללל ולעבור על דוחות המעבדה של אסותא ושמתי לב לנתון שחזר על עצמו בדוחות. דוגמה מהדוח האחרון- מתוך 5 בלסטוציסטים, שלושה מהם הם דווקא מהעוברים שנראים פחות איכותיים ביום 3 יום 3- 7 תאים דרגה c הופך ביום 5 לבלסטוציסט בדרגה 4AB האם העובדה הזו מעודדת כיוןן שהעובר עשה קפיצה? או שדווקא היא עלולה לרמז על אי תקינות? אני שואלת כי בעבר כשנקלטתי עם בלסטו נקלטתי עם העוברים שכן נראו טוב ביום 3.

אם העובר הגיע לשלב של בלסטוציסט זה בהחלט מעיד על איכותו, אבל אני לא מכיר מחקר שמורה שאיכות נמוכה ביום 3 משפרת את הסיכוי שלו להיקלט.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית