חציון הגיל לעניין הריון תקין-לידיעה בלבד

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/01/2021 | 14:15 | מאת: אלון

מהו פחות או יותר גיל החציון לתקינות הביציות לעניין הריון תקין? כלומר מהו בערך הגיל הממוצע של האישה כך שמעל גיל זה הסיכוי להריון תקין(בהנחה שהזרע תקין)אם ניקלט הריון הוא פחות מ-50 אחוז ומתחת לגיל זה הוא 50 אחוז או יותר?

בערך בגיל 43 חצי מההריונות יסתיימו בהפלה.

05/01/2021 | 22:06 | מאת: אלון

לאשתי היתה הפלה בגיל 41-41וחצי אחרי זיהוי דופק עוברי.בשבוע 11 היו דימומים והתברר שאין דופק.האם היה זה ביש מזל?כלומר סטטיסטית בנסיבות האלה היה סבירות של מעל 50 אחוזים שההיריון ימשיך תקין אם בגיל הזה מזהים דופק עוברי סביב שבוע 6-7?או במילים אחרות-מה בערך הסבירות הסטטיסטית שבגיל 41-41 וחצי כשהזרע תקין ולאחר זיהוי דופק עוברי כאמור סביב שבוע 6-7 ההיריון ימשיך תקין?

הסבירות היא מעל 70 אחוז בגילה, שלאחר שאובחן כבד דופק העובר ימשיך להתפתח.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית