שלום פרופ' זיידמן ......

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/01/2021 | 08:02 | מאת: אני

אני בת 31 . בהריון שבןע 5 פלוס חמש . ברקע הפלות חוזרות ואנדומטריוזיס . ההריון התחיל עם דימומים במשך 3 ימים בכמות וויסתית. וביומיים האחרונים רק הכתמות . בא"ס נמצא נוזל אגני וציסטה בשחלה 45 מ"מ (נראה כ hcl) . בטא 47 . האם להספיד את ההריון ? האם הוא יכול להיות חוץ רחמי ? בינתיים סובלץ מכאבי בטן וסחרחורות .

זו בטא לא תקינה לשבוע 5 פלוס. תמיד צריך לשלול אפשרות של היריון חוץ רחמי.

05/01/2021 | 18:17 | מאת: אני

תודה על המענה . אבל איך אפשר לשלול הריון חוץ רחמי ?

בהתחלה מעקב אחרי ערכי הבטא ואח"כ בדיקת אולטראסאונד.

05/01/2021 | 20:38 | מאת: אני

תודה על המענה . בינתיים כל הזמן יש לי הפרשות כהות ...בכמות דיי גדולה . זה יכול להיות גם הריון כימי ? בעברי 11 הפלות .. אבל אף פעם לא היה לי מצב כזה. ומה זה הציסטה בשחלה שמאל ? זה קשור לביוץ ? או למה ? אודה מאד למענה . כי אני קצת מבולבלת. תודה !

כל היריון מתחיל כהיריון כימי, עד שלא מדגימים שק היריון באולטראסאונד. ציסטה יכולה לעתים לייצג גופיף צהוב.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית