שאיבת ביציות וחיסון קורונה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/01/2021 | 16:55 | מאת: קרן

פרופ' שלום רב, אני בת 39 ועומדת לעבור הקפאת ביציות לצורך שימור. לא צפוי שאכנס להריון בשנה הקרובה (מהביציות או טבעי) הבנתי שקיים סיכוי קלוש שהחיסון של פייזר יכול לגרום לבעיית פוריות עקב נזק לשלייה. אם ככה אז מי שבסיכון היא לא רק מי שמקבלת את החיסון לפני או תוך כדי הריון כי הרי הנזק הוא ספציפית לשליה של העובר. האם כדאי לעשות שאיבת ביציות מספר שבועות לאחר חיסון קורונה ראשון ובסמוך לשאיבת ביציות בחיסון שני או כדאי להמתין עם השאיבה? תודה

הבנת לא נכון. אין סיכוי קלוש שהחיסון של פייזר יכול לגרום לבעיית פוריות עקב נזק לשלייה. ולכן החיסון מומלץ לכל מי שמתכננת היריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית