קרישיות יתר והריון בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/12/2020 | 00:20 | מאת: שירי

בת 44. לאחר שתי הפלות אחרי שנצפה דופק, נשלחתי לעשות בדיקות קרישיות. פרוטאיןS היה מעט נמוך מהנורמה. לפי ההמטולוגית, פרוטאיןS מושפע מאד מהורמונים, והציעה שאעשה שוב בדיקת קרישיות כאשר אהיה ללא הורמונים. כעת, שנה ללא הורמונים עשיתי שוב בדיקה ופרוטאיןS אפילו ירד עוד. בנוסף גם APC מעט גבוה מהנורמה. 1) האם יכול להיות שההפלות נגרמו בגלל פרוטאיןS נמוך? 2)האם זה מסוכן? 3) מה צריך לעשות במידה שאני מעוניינת שוב להיכנס להריון? תודה!!

1. לא סביר. הפלות נגרמות בעיקר בגלל עוברים לא תקינים גנטית. 2. לא לעובר. 3. אפשר להתייעץ עם המטולוג מומחה לבעיות קרישה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית