דיכוי חזק בפרוטוקול ארוך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/12/2020 | 12:45 | מאת: יעל

שלום פרופ בת 40, חודשיים וחצי לאחר הפלה בשבוע 9. ללא יחדים, זרע תורם. מטופלת לראשונה בפרוטוקול ארוך עם סינרל ולא מגיבה טוב... היום, יום 12 למחזור. אסטרדיול 2848 LH קטן מ0.3 פרוגסטרון 1.2 זקיק 19 מימין, זקיק 16 משמאל. בנוסף זקיקים קטנים בשתי השחלות (סביב 10-11 ממ), לדברי הרופא כבר לא יגדלו. הרופא אמר שהדיכוי של הסינרל חזק (למרות שירדתי לחצי מינון עם תחילת הסטמולציה). התלבט בין הזרעה לשאיבה מחרתיים לביטול הסבב. אני נוטה לשאיבה היות וחבל לי לבזבזב עוד חודש. אבל אשמח לשמוע את דעתך. האם כדאי להמתין עוד כמה ימים אולי יגדלו בכל זאת? האם יש סיכוי להתפתחות תקינה של עוברים בנתונים כאלה? יש לציין שבעבר בפרוטוקולים קצרים יש אחוז גבוה של הפריות ועוברים טובים שמגיעים ליום 5. במידה ומותרת על הסבב האם עם הגעת המחזור יהיה ניתן להתחיל סבב חדש או שהדיכוי יחייב המתנה נוספת? תודה מראש.

29/12/2020 | 19:20 | מאת: תיקון

מתקנת - יש רק זקיק 19. כל ההיתר קטנים ממנו משמעותית.

אם התגובה חלשה באופן חריג, נראה שכדאי לוותר על השאיבה. הדיכוי של הסינרל קצר וחולף מהר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית