מדדים מהיום לפני שאיבה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/12/2020 | 22:20 | מאת: ענת

היי פרופ׳, בהמשך להודעות הקודמות על פרוטוקול דקפפטיל סטופ ולאחריו כמה ימי לטרזול, אכן צדקת ואכן היתה התאוששות של המדדים. היום אני ביום 14 למחזור ויום 10 לזריקות פרגובריס במינון 300. תוצאות מהיום: הרירית: 9.5 זקיקים ימין: 20,19,18,18,17,16,15,15,14,14,13,12 זקיקים שמאל: 17,16,16,15,14,13,12 אסטרדיול: 3940 פרוגסטרון: 4 LH: 3.5 אשמח לשמוע את דעתך בשאלות הבאות: 1. אין קורלציה בין הזקיקים לאסטרדיול. הרופא אומר שזה בגלל הלטרזול (למרות שהופסק כבר לפני 9 ימים) ןהפרגובריס. מה דעתך? האם יתכן שהלטרזול עדין משפיע? 2. במידה ולא מדובר בהשפעת הלטרזול, האם זה אומר שישאבו רק 6-7 זקיקים בשלים? 3. הרופא ביקש שאזריק היום עוד פרגובריס (הוריד מעט את המינון ל-250 במקום 300) ואמר שאבוא לבדיקות מחר ושאיבה ככל הנראה ביום רביעי. האם לדעתך אין סיכון בפספוס הביוץ? 4. הרופא אמר שהפרוגסטרון יחסית גבוה ולכן יתכן ולא תהיה החזרה של טריים. לא הבנתי למה שלא תהיה החזרה ומה הערך של הפרוגסטרון שנחשב כבר גבוה מדי להחזרה. תודה!

1. יתכן 2. כנראה שיותר 3. לדעתו אין. 4. הפרוגסטרון יכול להשפיע לרעה על הרירית אם הוא עולה מוקדם.

28/12/2020 | 12:38 | מאת: ענת

תודה רבה על המענה פרופ׳ זיידמן. היום הפרוגסטרון 4.5 והLH לא השתנה ונשאר 3.5. האסטרדיול עלה ל-6400. כל הזקיקים גדלו (הזקיק הכי גדול הוא 22) השאיבה ברביעי. אני מזריקה אורגלוטרן. 1. האם יש סיכוי גבוה לדעתך בפספוס הביוץ בנתונים הללו? 2. האם בנתוני הפרוגסטרון הללו, ניתן לעשות החזרה ולהיות רגועים? או שמה מדובר הפרוגסטרון גבוה מדי להחזרה? כלומר כזה שמשפיע על הרירית. 3. האם זקיק שמגיע לגודל 24/25 הוא לא רלוונטי כבר לשאיבה?

28/12/2020 | 18:07 | מאת: .

היי פרופ׳, בהמשך להודעה הקודמת, להלן התוצאות מהיום: רירית: 10.5 פרוגסטרון: 4.5 LH- 3.6 אסטרדיול: 6400 זקיקים ימין: 22, 20, 20, 20, 19, 19, 18, 17, 17, 17, 16, 15, 13 זקיקים שמאל: 18, 17, 17, 17, 16, 16, 14 הרופא החליט על שאיבה ביום חמישי כיוון שמעדיף לאבד את הזקיקים הגדולים ולגדל את הקטנים. כמו כן אמר שלא בעד החזרה החודש. 1. אשמח לדעתך לגבי מועד השאיבה. האם הגיוני שאיבה בחמישי? האם לא יהיה ביוץ לפני? אני לוקחת אורגלוטרן אבל הפרוגסטרון 4.4... 2. הרופא טוען שהפרוגסטרון גבוה מדי להחזרה החודש והוא רוצה להחזיר רק קפואים חודש הבא. מה דעתך? 3. כמבייץ הרופא נתן 3 דקפפטיל ו-6 קליקים של אוביטרל. האם הגיוני? תודה!

1.זו כנראה דעתו 2. זו אפשרות 3. זו אפשרות

29/12/2020 | 08:40 | מאת: .

היי פרופ, תודה על המענה. ברור לי שבשלושת השאלות מה שרשמתי זו דעתו של הרופא. אם זה בסדר מבחינתך, אשמח לשמוע מה דעתך וכיצד אתה היית פועל בשלושת הנושאים. אני מבינה שיש דעות שונות וזה הגיוני לחלוטין, פשוט הייתי שמחה לדעת בנתונים הללו מתי היית מבצע את השאיבה (רביעי או חמישי) והאם היית מבצע החזרה שאלו מדדי הפרוגסטרון. תודה

המטרה של הפורום היא לענות על שאלות עקרוניות, לא להביע דעה על החלטות הרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית