אנדמטריוזיס והקשר לגיוס זקיקים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/12/2020 | 15:09 | מאת: תמר לויט

שלום פרופסור יקר, האם יש קשר בין צ'יסטות בשחלות לאנדומטריוזיס ? ולגיוס מעט זקיקים בטיפולי פוריות ? ואיך קשור אנדומטריוזיס לרזרבה נמוכה. האם במקרה שמסירים נגעים בניתוח תפקוד השחלות עולה וניתן להפיק יותר ביציות ? כפי שרשמתי בהודעה אחת מתחת להודעה זו נתוניי הם, אני בת 36, אין לי היסטוריה של כשל שחלתי מוקדם במשפחה . ואני מאוד דואגת כרווקה ומנסה להבין מה גרם לכך ואם ניתן לשפר את תגובת השחלות לטיפולים. האם הסתירה בין FSH לAMH יכולה להצביע על גורם אחר שבגללו השחלות לא מתפקדות מספיק טוב ? FSH =7.5 , ו - AMH = 0.65 E2 =150 שאיבה 1 : 5 ביציות טובות מתוך 6 . שאיבה 2: 7 ביציות טובות מתוך 9 . תמר

לנגעי אנדומטריוזיס יש השפעה שלילית על איכות הביציות בשחלה והדבר עלול גם להשפיע על הרזרבה השחלתית. ציסטות "שוקולד" עכורות, שמכילות דם ישן וקרויות אנדומטריומות, שכיחות בנשים עם אנדומטריוזיס. לעתים הנזק העיקרי שנגרם לשחלות בנשים עם אנדומטריוזיס נובע מניתוחים חוזרים להסרת האנדומטריומות. FSH מתחיל לעלות רק בשלב מתקדם יחסית של הירידה ברזרבה השחלתית, ולכן בשלבים מוקדמים בדיקת ה- AMH יותר משקפת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית