סיכויי הצלחה של טיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/11/2020 | 15:39 | מאת: רותם

פרופ' זיידמן שלום רב, האם לעובר מנוצר מביצית של אישה בת 42 שהופרתה מזרע טרי יש סיכוי רב יותר להביא להריון עם ילד בריא כאשר היא מוחזרת לרחם של אותה אישה בת 42 או שאם העובר יוחזר לרחם של בחורה צעירה בשנות 20 או 30 לחיה יש סיכוי טוב יותר להוביל לילד?

יתכן והסיכוי של העובר להיקלט ברחם של אישה צעירה, שכבר הרתה וילדה בעבר יהיה קצת טוב יותר.

21/11/2020 | 09:34 | מאת: יעל

למה?.. הרי הבנתי שהרחם שומר על עצמו..(אם אין דברים חריגים , והאשה בריאה כמובן) ..

ראשית, רחם של אישה שכבר הרתה וילדה הוא רחם שתקינותו הוכחה ולכן עדיף. שנית, גם עם הגיל, בעיקר מעבר גיל 50, יש ירידה מסוימת ביכולת הרחם לשאת היריון בהצלחה. שלישית, אצל אישה צעירה יותר יש פחות סיכון לתחלואה בהיריון, למשל לרעלת או סוכרת היריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית