התפתחות עוברים במעבדה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/10/2020 | 16:01 | מאת: ע

שלום פרופ זיידמן, לאחר שאיבה של 12 ביציות, הופרו 9 ונוצרו 7 עוברים- 4 עוברים יום 5 ו-3 עוברים יום 3. ביום 3 היו שני עוברים 8A, אחד 10B וכל השאר בדירוג C. העוברים יום 3 הוחזרו בסבב הטרי. מכיוון שכל שאר העוברים היו מדורגים C ולא היו ראויים להקפאה, המשיכו לגדל אותם במעבדה ונוצרו 4 עוברים בדירוגים טובים: 5AA, 4AA, 4AB, 4BB. כל אלו הוקפאו והוחזרו במשך כמה סבבים. לצערי אף לא אחד מהעוברים מהסבב שאיבה הזה (יום 3 ויום 5) לא נקלטו. היה הריון כימי אחד בהחזרה של עוברים יום 3 טריים מיד לאחר השאיבה. 1. האם הדירוג של העוברים ביום 3 (כאשר היו בדירוג C) יכול היה להעיד על אי תקינותם הגנטית? 2. האם בשאיבה הבאה היית ממליץ להשתמש באותן תרופות (פרגובריס במקרה זה) שהניבו לכאורה הרבה הפריות והרבה עוברים טובים מורפולוגית אך אף לא אחד מהם נקלט? או שמא היית ממליץ לשנות. 3. האם זה נכון שפרוטוקול ארוך מניב פחות עוברים אבל יותר איכותיים? תודה

1. כן 2. כאשר לא מושג היריון, צריך תמיד לראות מה ניתן לשנות על מנת לשפר את התוצאה. 3. לא בהכרח.

02/11/2020 | 08:29 | מאת: ע

ראשית, תודה על המענה. לגבי איכות העוברים ביום 3 לפני שגידלו אותם ליום 5. האם היית ממליץ בסיטואציה כזאת לא לגדלם? כלומר במידה ורואים שהעוברים ביום 3 מדורגים לא טוב, עדיף להפסיק את גידולם בשלב ההוא? כמו כן, מה היית ממליץ לעשות על מנת לשפר את המצב? תודה!

תלוי מה המטרה, אבל מהמשך גידול העוברים במעבדה, ניתן ללמוד על איכותם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית