תמיכה לאחר הזרעה - האם היית ממליץ ? ..

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/10/2020 | 17:52 | מאת: עינב

פרופ. זיידמן ... אנא תשובתך המלאה בבקשה..... בהזרעה תוך רחמית - האם היית ממליץ לאחר מכן ליטול תמיכה ? (למשל אוטרוגסטן למתן ווגינלי) ... שמעתי שבהזרעה אין לכך יעילות .. האם נכון ? או אולי כן היית ממליץ על התמיכה לאחר הזרעה ? 2. האם בIVF יש לתמיכה זו יעילות ? מדוע בIVF כן ובהזרעה לא?

בהפריה דוקרים את השחלה ולכן חוששים שהגופיף הצהוב, שנוצר מהזקיק, לא יהיה תקין ולא יפריש מספיק פרוגסטרון. מרבית הנשים לאחר הפריה לא באמת זקוקות לתמיכה, וגם לאחר הזרעה די נדיר שהאישה באמת זקוקה לתוספת מבחוץ של פרוגסטרון. אבל, זה לא מזיק ואולי מועיל למקצת מהנשים גם לאחר הזרעה.

31/10/2020 | 19:23 | מאת: עינב

אם החוסר די נדיר..אז..בכל זאת לקחת?..

אפשר לשקול זאת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית