הנצה ועובר מכווץ.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/10/2020 | 21:50 | מאת: ענת

שלום פרופ׳ זיידמן, הוחזרו 2 עוברים בלסטוציסטים. עובר אחד 4AB ועובר שני 4BB. לעובר אחד עשו בפעם הראשונה הנצה. מעולם לא עשו זאת לפני לעוברים שלי. מה המשמעות של זה? האם העובר יכול להיפגע מההנצה? לגבי העובר 4BB, האמבריולוגית אמרה שהוא נשאר ״מכווץ״. לא נראתה לי אופטימית במיוחד. מה זה אומר שעובר נשאר מכווץ? הרי ההפשרה של שניהם נעשתה מראש. תודה!

העובר לא יכול להיפגע מהנצה שנעשית בידיים מיומנות. ההפשרה אכן נעשית מראש, ולכן האמבריולוגית הייתה מוטרדת מכך שרק אחד העוברים חזר לצורתו המקורית במועד ההחזרה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית