שאלה לגבי סבב שאיבה.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/09/2020 | 16:51 | מאת: ענת

שלום פרופ זיידמן, רציתי לשאול את דעתך. בסבב השאיבה האחרון שבוצע לפני מספר חודשים על בסיס פרגובריס במינון 300, נשאבו 12 ביציות והיו 9 הפריות ו-7 עוברים, מתוכם 4 עוברים יום 5 (5AA, 4AA, 4AB, 4BB) ו3 עוברים יום 3 (8A, 8A ו-10B). סבבים קודמים על בסוס גונאל ומנופור הניבו יותר ביציות (23 בסבב הראשון ו-16 בסבב השני) אך משמעותית פחות עוברים ומרביתם באיכות פחות טובה. עם זאת, החזרות מהסבב הקודם הניבו פעמיים הריונות כימיים ואילו מהסבב האחרון (המוצלח יותר לכאורה) היו כבר 3 החזרות ואף לא הריון אחד. הרירית בכל המצבים היתה מעל 7.5 ולרוב מעל 8 בהחזרות. התמיכה היתה אופטימלית. ***שאלתי היא, האם יתכן שסבב שלם של שאיבה שהניב לכאורה עוברים מעולים על הנייר, כולו עם עוברים שיש להם בעייה כורמוזומלית? האם יתכן ש-7 עוברים יראו במעבדה כמעט מושלמים (ציון 80,90,100) ועדין אין הריון? אני שואלת כיוון שיש באפשרותי להחזיר עוד עוברים מהסבב הזה (נשארו עוד שניים) או לחילופין לבצע שאיבה פרטית חדשה. כסף לא רלוונטי במקרה הזה. האם יתכן שסבב שלום היא לא טוב מספיק? תודה

אני לא ידוע מה גילך, אבל מעל גיל 35 רוב הבלסטוציסטים האיכותיים כבר לא תקינים כרומוזומאלית. אפשר לעשות בדיקת PGT-A לבדוק זאת, אם כסף לא מהווה בעיה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית