באיזה שלב יודעים תקינות של ביצית?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/09/2020 | 08:42 | מאת: גל

פרופ' שלום בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי שאיבת של עד 20 ביציות מטעמים סוציאלים. תודה על תשובתך. רציתי לקבל הסבר לגבי בדיקת תקינות הביציות - האם כאשר מבוצעת שאיבה ע"י מנתח הרופא ישר יודע כי מדובר בביצית תקינה ולא בציסטה וניתן להקפיא אותה? איך זה עובד-? נשאבת ביצית ואז הרופא בודק את התקינות שלה או הביצית מועברת מיידית לאחר השאיבה לאמבריולוג במעבדה שיבדוק את הביצית אם היא תקינה להקפאה ומיידע את הרופא כמה ביציות נשאבו? או שצריך לחכות לדוח במעבדה של ההקפאה של הביציות כדי לדעת את זה? תודה

הביציות נבדקות במעבדה וכעבור כמה שעות נקבע שם אם הן בשלות ומתאימות להקפאה.

03/09/2020 | 08:23 | מאת: גל

תודה . מתשובתך אני מבינה שקיימת אפשרות שרופא שואב למשל 10 זקיקים שנראים בגודל תקין ואז במעשה יכול להתברר ש 5 מהם הם למעשה "ציסטות" ריקות ללא ביצית?

נכון. אבל זה נדיר מאד כשרמות ההורמונים תקינות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית