להרות בגיל 45 בסבירות מאוד נמוכה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/08/2020 | 15:13 | מאת: דינה

שלום לך 1.מה בעצם הסיבה לכך שאם הזרע של בן הזוג תקין,הסבירות שלי להריון תקין בכל מחזור היא חצי אחוז ולא 0 מוחלט?הרי כל הביציות בגיל הזה כבר"דפוקות".אז זה חצי אחוז כי במיקרה יכולה להיות ביצית תקינה? 2.מדוע הסבירות של בת 45 שהרתה בעבר מספר רב של פעמים(לדוגמא אשה מהמגזר החרדי שיש לה לצורך הדוגמא 7 ילדים)להרות שוב בגיל הזה-היא גדולה יותרמהסבירות של בת 45 שילדה בעבר רק 2 או 3 ילדים?

1. ההנחה היא באמת שיש עדיין אחוז זעום של ביציות תקינות. 2. כי יש כנראה נשים יותר פוריות גנטית, כלומר כאלה שבגיל 45 יש להן מעט יותר ביציות תקינות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית