החזרת בלסטו מחר- אודה לעזרתך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/08/2020 | 10:40 | מאת: ענת

שלום פרופ' זיידמן, אודה לעזרתך. מחר (יום רביעי) הולכת לעבור החזרה של עובר יום 5. מקבלת 3 אסטרופם ביום ו-2 קרינון (מיום שישי). אתמול ביקשתי מהרופא להוסיף תמיכת פרוגסטרון נוספת והוא שלח אותי אתמול לקבל זריקת פרונטוג'סט (לרוב מקבלת רק לאחר ההחזרה). הוא אמר זריקה נוספת ביום חמישי. 1. האם כדאי לעשות זריקה נוספת מחר (יום רביעי) לפני ההחזרה ועוד אחת בחמישי? האם יש דבר כזה עודף פרוגסטרון? 2. דבר נוסף- הכנסתי היום בבוקר קרינון וראיתי שאיזה שליש מהג'ל נשאר בסטיק ולא יצא. לכן הכנסתי עוד ג'ל אחד (עוד סטיק). האם עשיתי נזק בכך שהכנסתי קרינון וחצי? 3. הרופא אמר שהוא מתלבט איזה בלסטו להחזיר. 5AA או 4AA. אמרתי לו שלמיטב ידעתי 5AA הוא עובר טוב יותר ומדוע ההתלבטות. אמר ש5AA הוא עובר שכבר התפתח יותר מדי. בסוף בכל זאת החליט להחזיר 5AA. האם יש לכך משמעות? האם היית מציע להחזיר עובר אחר?

1. נראה מינון מוגזם, אבל אין כנראה נזק מעודף פרוגסטרון. 2. לא. נלקח בחשבון שחלק מהקרינון יישאר תמיד במוליך. 3. אין לכך משמעות רבה. הייתי מציע להחזיר עובר אחר.

19/08/2020 | 09:46 | מאת: ענת

.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית