אסטרדיול נמוך - אודה לעזרתך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/06/2020 | 07:52 | מאת: ענת

שלום פרופ׳, כתבתי לך לפני כמה ימים. אני אחרי החזרה של 2 עוברים יום 3. הבטא התחילה מאוד נמוך ושילשה את עצמה פעמיים. בטא אחרי 12 יום היתה 22, אחרי יומיים עלתה ל-69 ואחרי 4 ימים עלתה ל-235. הפרוגסטרון סביב 60. הנקודה היא שהאסטרדיול היה מתחת ל-100 בפעמיים הראשונות ואתמול (בטא שלישית - יום 16 להחזרה) עלה ל163. התייעצתי עם 2 רופאים. אחד אמר להוסיף תמיכה של אסטרוגן (אסטרופם) והרופא שלי אמר שאין צורך אבל אם ארגיש יותר טוב אז שאקח אסטרופם 2 מ״ג פעמיים ביום. רציתי להתייעץ איתך מה דעתך? האם לקיחה של אסטרופם יכולה לפגוע בתהליך? האם יש סיבה למה לא לקחת? כרגע לוקחת קרינון פעמיים ביום ופרונטוג׳סט כל יומיים. תודה!

הרופא שלך צודק, אין צורך אבל אם תרגישי יותר טוב אז תיקחי אסטרופם 2 מ״ג פעמיים ביום, זה לא יועיל ולא יזיק.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית