כשלונות חוזרים והחלפת תורם זרע

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/06/2020 | 16:32 | מאת: רוני

שלום פרופ' אשמח לחוות דעתך. בת 35, מנסה להרות מתרומת זרע. 7 החזרות של עוברים טובים נכשלו, למרות שהבדיקות שלי תקינות. רוב העוברים הוחזרו ביום 3. שניים מהם הוחזרו ביום 5 והניבו היריון כימי. הרופא שלי חושב שכדאי להחליף תורם. לא בגלל שהזרע לא איכותי, אלא - אם אני מבינה נכון - בגלל התאמה לא אופטימלית בין הזרע שלו לביציות שלי. בד בבד, אני שוקלת להחליף רופא, רק מפחדת שאעבור ואז יסתבר שהרופא צדק והבעיה היא אכן בתורם ולא בפרוטוקולים למשל, ואז החלפתו של הרופא לא תועיל במאום. מה דעתך? האם הקביעה שהבעיה נעוצה בהתאמה ביני לבין התורם נשמעת לך הגיונית? האם כדאי להחליף רופא? האם להחליף גם רופא וגם תורם? אובדת עצות. תודה

17/06/2020 | 16:58 | מאת: רוני

זה לא שאין התאמה בין הביציות לזרע (מושגות הפריות טובות באחוזים יפים), אלא שהעובר לא משתרש בגלל נתונים של האב שאולי לא מתאימים לי באיזשהו אופן. מקווה שהובנתי.

לא מוכרת לי האפשרות הזו. אבל ברור שלהחליף תורם היא לעתים אפשרות פשוטה יחסית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית