מה עדיף הקפאת ביציות או עוברים?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/05/2020 | 00:08 | מאת: אני

קראתי קצת ברשת ואני מבולבלת. היכן סיכויי הצלחה טובים יותר? בהקפאת ביציות או עוברים? מצד אחד קראתי שלהקפאת עוברים אחוזי הצלחה גבוהים יותר. מצד שני קראתי שעם שיטת ההקפאה המהירה של ביציות היום אין יתרון ביולוגי אמיתי בהקפאת עוברים. אז אשמח להבהרה האם להקפיא עוברים היום זהה ללהקפיא ביציות היום ובמועד מאוחר יותר להפשירם ולהפרותם ?

היום יודעים להקפיא טוב ביציות ועוברים. לכן תלוי מה המטרה. אם יש לך בן זוג, עדיף שתקפיאו עוברים. אם אין לך עדיין בן זוג, עדיף להקפיא ביציות.

14/05/2020 | 06:24 | מאת: אני

תודה. זאת אומרת שהפשרת ביציות מוקפאות בעתיד ונסיון להפרותן הוא דומה לנסיון להפרותן כיום מבחינת כמות המופרות הסופית? ואם נניח בסוף יופרו מתרומת זרע, האם לפני כל סבב טיפול מוציאים קצת להפרייה עם מנה של תרומת זרע 1? (ולכן צריך לדאוג למספיק מנות לכל סבב) או שמפשירים כמות ביציות, מפרים ואז מקפיאים שוב את המופרים.

בד"כ. שתי האפשרויות מקובלות.

15/05/2020 | 13:23 | מאת: אני

אז מה הסיבה אם כן שממליצים בשימור פריון כל הקפאת חצי ביציות וחצי עוברים? אם הסיכויים די דומים וביציות יאפשרו אחכ הפרייה מתורם או בן זוג עתידי.

זו המלצה מיושנת, שמקובלת כיום רק ביחידות קטנות שעוד אין להן ניסיון מוכח בהקפאת ביציות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית