החזרה בעייתית- אודה לעזרתך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/03/2020 | 07:31 | מאת: ענת

שלום פרופ׳, ביום חמישי בוצעה החזרה. הרופא מאוד התקשה להגיע לרחם עם הקתטר (שתיתי יותר מדי מים והייתי מאוד מכווצת) למרות שהיתה טכנאית אולטרסאונד שסייעה. הייתי בחדר ההחזרה כ-30 דק במקום 5 דק במצב הרגיל. במהלך הפרוצדורה (לאחר כ-20 דק) הרופא החזיר לאמבריולוגית את העובר למעבדה כדי שלא יהיה יותר מדי זמן בחוץ לטענתו. בזמן שהרופא ניסה למצוא את הדרך, מאוד כאבו לי הנגיעות של הקתטר בצוואר הרחם. בסוף נמצאה הדרך (אחרי שהחלפנו פעמיים ספקולום) ולאחר מתן שתן מצידי (חלקי לשחרור הלחץ), הרופא ביקש את העובר מהמעבדה (שוב נעשה זיהוי) והעובר הוחזר לרחם. עם זאת, גם בעת ההחזרה הרופא דקר מספר פעמים את הרחם- משהו שלא ברור לי בכלל. אשמח להתייעצות בנושאים הבאים: 1. האם יתכן ונגרם נזק מהחיטוט הארוך עם הקתטר ועם המגע של הקתטר עם איברים בדרך לרחם?. היו לפחות 6-7 ניסיונות להגיע לרחם ומגעים בין השאר בצוואר הרחם וכנראה במקומות נוספים. מיום חמישי (יום ההחזרה) אני בכאבים ודקירות ברחם ובגב התחתון. חוששת שמשהו נפגע שם- אולי הרירית? 2. האם אין חשש שהעובר הוזרק בהתחלה שהיה בתוך הקתטר ולא נמצאה הדרך לרחם (למשל הוזרק באזור צוואר הרחם או בחצוצרות)? מדובר הרופא מיומן אבל לא ככ יודעת מה הפעולה שהרופא עושה שהוא מכניס את העובר לגוף. לאחר מספר פעמים, הוכנס רק הקתטר (בלי העובר) ורק לאחר שנמצאה הדרך לרחם, ביקש הרופא את העובר שוב מהמעבדה על מנת להכניסו. חוששת מהריון חוץ רחמי בגלל הזרקה במקום לא נכון. 3. מה הסיבה לדקור את הרחם במספר מיקומים אם מחדירים את העובר רק למקום אחד? 4. האם יכול להיגרם נזק לעובר בכך ששהה בחוץ (לא במעבדה ולא ברחם) כ-20 דק לפני שהוחזר למעבדה ואז שוב לרחם? תודה

1. לא סביר שהייתה פגיעה משמעותית 2. החזרה קשה לא מעלה את הסיכון להיריון חוץ רחמי. 3. ניסיון לעבור את צוואר הרחם ולמקם את העוברים במקום הנכון ברחם. 4. תלוי באיזה תנאים העובר שהה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית