מה המטרה של נטילת אסטרופם בתחילת סבב שאיבה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/01/2020 | 13:50 | מאת: רחלי

שלום פרופ' הרופא שלי הורה לי לקחת 2 אסטרופם ביום עם תחילת ההכתמות, ובהמשך - שכשהמחזור יגיע ממש - יבואו הזריקות. מה תפקיד האסטרופם? באיזה מקרים נהוג להתחיל איתו סבב?

לנטילת האסטרופם לפני הווסת יש שתי מטרות. האחת, מניעת עליה מוקדמת של הורמון ה- FSH, שעלול לגייס זקיק דומיננטי עוד לפני שהתחלת להזריק את זריקות ה- FSH. שנית, לעשות estrogen priming, כלומר לחשוף את הזקיקים לאסטרדיול, מה שאמור לעלות את מספר הקולטנים ל- FSH על פני הזקיקים ולשפר את התגובה שלהם לזריקות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית