מה גורם להפלה ספונטנית?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/01/2020 | 13:00 | מאת: דינה

הריתי בטיפול עם תרומה ובשבוע שש נצפה דופק ועובר בגודל מתאים. כמה שעות אחרי הבדיקה עברתי הפלה וכלל תוכנו של הרחם נפלט בתוך שעה מתחילת דימום. ארבעה ימים לפני הפרוגסטרון ירד מ84 ל 53 אבל הבטא היתה גבוהה ותקינה וגם האסטרדיול. הרופא הוסיף לי שני דופסטון בגלל הירידה בפרוגסטרון כך שלקחתי דופסטון בנוסף לשני קרינון ושלושה אסטרופם. לפני ההחזרה עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית תקינה לגמרי. מה יכול לגרום לזה ומה כדאי לעשות לפני חזרה לטיפול? תודה

בד"כ בעיות כרומוזומאליות בעובר. ניתן לעשות PGT-A לעובר, לוודא שהוא תקין כרומוזומאלית או פשוט לקוות למזל טוב יותר בפעם הבאה. בתרומת ביצית שכיח שהמזל משתנה לטובה.

28/01/2020 | 14:06 | מאת: דינה

זו לא יכולה להיות בעיה בתמיכה? אין טעם לבדוק כי עוברי התורמת נגמרו... משניים עשר עוברי יום שלוש יצאו שתי הפלות לצערי. זה מרגיש כמו בעיה בעוברים כולם. היא תורמת בת 23 עם שני ילדים...

נדיר שתהיה בעיה בכל העוברים. נדיר עוד יותר שתהיה בעיה בתמיכה, אבל את התמיכה קל מאד לשנות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית