הקפאת ביציות תחילת גיל 39

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/01/2020 | 13:40 | מאת: מיטל

שלום, יש לי 5 בלוסטוציסטים (מגיל 38) ו5 עוברים (מגיל 39) גיל יומיים, מוקפאים. מתכננת לעבור עוד סבב הקפאה. האם כדאי להקפיא ביציות (ללא בן זוג)? הבנתי שבגילי פחות מומלץ, אוכל להבין מדוע? אני מעוניינת בילדים(2) אבל אשמח להשאיר אפשרות לילד עם בן זוג. מה הסטטיסטיקה של הקפאת ביציות ביחס לעוברים? יש לציין שזה יהיה בויטריפקציה. תודה רבה

בעבר היה פחות ניסיון בהקפאת ביציות ולכן המליצו לנשים שהיו מעוניינות בשימור פריון חברתי להקפיא גם עוברים. כיום ביחידות המובילות בישראל יש כבר הצלחות מוכחות רבות בהקפאת ביציות, ולכן אין כל היגיון בהקפאת עוברים למי שמעוניינת בעתיד לעשות ילדים עם בן זוג.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית