מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/11/2001 | 09:21 | מאת: גלי

האם יש סטטיסטיקה כל שהיא לגבי השרדות עוברים ולאחוזי הצלחת ההשרשה? מכחים לי 3 עוברים -רבי -תאים (לא זוכרת את המינוח הלועזי) להחזרה . תודה.

06/11/2001 | 12:43 | מאת: גלי

בכמה זמן מתחלקים / מוכפלים תאי העובר מרגע שאיבתם.? אני מבינה שכל עובר מתחלק עפי אכותו אבל האם יש זמן ממוצע ? האם עובר שהתחלק ל 4 תאים ועובר אחר שהתחלק ל 6 תאים באותו פרק זמן, אומר בהכרח שאכות העובר בעל ה6 תאים טובה יותר? בעל אחוזי השתרשות גבוהים יותר?? תודה

בדרך כלל, ביום הראשון לאחר השאיבה רואים אם התרחשה הפריה (נצפים בביצית שני גרעינים), ביום השני העובר בן 2 עד 4 תאים, וביום השלישי העובר בן 5 עד 8 תאים. ככלל, ככל שהעובר "מתקדם" (או שתאיו מתחלקים מהר יותר), סיכויי ההשתרשות טובים יותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית