בדיקה ידנית של רחם ושחלות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/12/2019 | 08:21 | מאת: ליאן

פרופ שלום ותודה מראש,,אתמול הייתי אצל רופא נשים אחרי שנים לבדיקת רחם ושחלות. אמר לי שעושה רק u.s לנשים בהריון אבל בדק אותי ידנית,( אילו ידעתי היייתי הולכת לרופא שיש לו גם אולטראסאונד) ובבדיקה הידנית אמר שהכל בסדר ושאלך למכון לעשות אולטראסאונד. הבדיקה לא כאבה אבל אחרי הבדיקה כשעתיים התחילו לי כאבים בבטן היכן שממוקמת השחלות. שאלתי אותו לגבי הבדיקה אמר שהוא נוגע בשחלות עם האצבע לראות שהכל בסדר. למה פתאם יש לי כאבים כי נגע בשחלה? האם מנגיעה בשחלה אפשר לעורר משהו או בטעות כמובן לעשות נזק לשחלה כי כואב לי רק בצד שמאל? האם בדיקה ידנית מספיקה לדעת שהכל בסדר כפי שאמר או שחייב גם אולטראסאונד. !!!!!. האם קרה פעם בערב שמבדיקה ידנית שנוגעים בשחלה אפשר לגרום לנזק ????.תודה רבה על תשובתך הכנה, ליאן

לא סביר שמבדיקה ידנית שנוגעים בשחלה אפשר לגרום לנזק, אבל בדיקת אולטרסאונד מדויקת יותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית