שאלה לפרופ' זיידמן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/11/2001 | 21:11 | מאת: גילי ויותם

שלום רב, אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות, אצל בעלי הכל תקין. במחזור ראשון עם איקקלומין (1x5 days) היו שני זקיקים בגדלים 17 ו-18 מ"מ ביום ה-12 ורירית 7 מ"מ. אך ללא הריון. זהו לנו מחזור שני עם איקקלומין באותו מינון.היום, היום ה-11, נצפו שני זקיקים בגדלים 15 ו-18מ"מ אך הרירית דקה מאד לדברי הרופא. שאלותי: א. נתבקשתי ע"י הרופא לשוב לאולטרסאונד בעוד שלושה ימים. האם יש אפשרות שעובי הרירית ישתנה ויגיע לעובי מספיק תוך שלושה ימים? ב. האם יש טעם לנסות מחזור נוסף עם איקקלומין שכן הנזק לרירית עלול להיות מצטבר? ג. הרופא אמר שאם זאת תהיה התמונה מספר מחזורים עם איקקלומין, אצטרך לעבור לפרגונל, כי זה עוזר לבניית הרירית. מהן תופעות הלוואי של הפרגונל? האם פרגונל יכול לעזור במקרה זה?

א. כן, ייתכן ועובי הרירית יעלה בעוד 3 ימים. ב. איקקלומין לא גורם נזק לרירית, פשוט תחת הטיפול עימו הרירית לעתים לא צומחת מספיק באותו מחזור. ג. פרגונל עלול לגרום לגירוי יתר שחלתי ולהריונות מרובי עוברים. אבל, בניגוד לאיקקלומין, פרגונל לא משפיע לרעה על התפתחות הרירית במהלך המחזור הטיפולי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית