גיל העובר בהחזרתו.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/11/2019 | 16:26 | מאת: ליאת

שלום פרופסור, בדיון של אחד מרופאי הפוריות המוכרים בפייסבוק בנושא גיל העובר בעת ההחזרה, הוא טען שעובר שלא ישרוד במעבדה עד יום 5 גם לא יתפתח ברחם. האם יש מחקרים שתומכים בקביעה הזו? הרי לא ניתן לקחת את אותו עובר ביום 3 ולהחזירו לרחם וגם לגדלו ליום 5 ולהשוות בין התוצאות. תודה.

אין מחקרים שתומכים בקביעה הזו, וגם הניסיון מעלה סימן שאלה גדול ביחס להנחה הזו. אני מכיר מטופלות רבות שיש להן מספר ילדים מהפריה והעוברים שלהם לא גדלים טוב במעבדה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית