פרונטוגסט ופרוגסטרון ריטארד - האם מדובר בתרופה זהה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/09/2019 | 16:10 | מאת: דקלה

שלום, אני נוטלת פרונטוגסט 100 מ״ג מידי 4 ימים. ניתקעתי בלי התרופה ויש ברשותי פרוגסטרון ריטארד 500 מ״ג. שאלותיי: 1. האם ניתן באופן חד פעמי להזריק פרוגסטרון ריטארד במקום פרונטוגסט? 2. ואם כן - האם עליי להזריק באותו מינון בדיוק? כלומר לשאוב 100 מ״ג מתוך הפרוגסטרון 500 מ״ג? במילים אחרות: האם 100 מג פרונטוגסט=100 מג פרוגסטרון ריטארד או שהיחסים שונים? המון תודה.

1. אפשר. 2. לא. פרוגסטרון רטרד בד"כ מזריקים 250 מ"ג פעמיים בשבוע מול 100 מ"ג של פרונטוגסט כל יומיים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית