כמות תמיכה גדולה האם מזיקה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/09/2019 | 18:15 | מאת: נילי

אני אחרי החזרת עובר מוקפא על בסיס הורמונלי .מקבלת תמיכה 4 אנדומטרין ביום ו 3 דופסטון ביום ו 4 אסטרופם . האם כמות התמיכה גדולה ? האם יש סכנה על העובר בגלל שיש הרבה תמיכה כל כך ?

כמות התמיכה גדולה. פי שלוש מהמומלץ. לא ידוע על סכנה לעובר בגלל הרבה תמיכה.

14/09/2019 | 12:20 | מאת: נילי

סליחה , למה פי שלוש ? מה כמות תמיכה הממומלצת ( שכוללת אנדומטרין ודופסטון ).?כמה צריך לקחת ?

התמיכה שנמצאה יעילה במחקרים היא אנדומטרין אחד פעמיים ביום או דופסטון שלוש פעמים ביום. לא מכיר אף מחקר שהראה שהצרוף של שניהם או הגדלת המינון של האנדומטרין משפרת את תוצאות הטיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית