לקיחת אספירין וקלקסן כטיפול מונע בהריון- כדאי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/08/2019 | 08:00 | מאת: זיוה

בת 49 מתכננת הריון שני מתרומת ביצית, לא סובלת מבעיה של קרישיות יתר, אך לאור גילי שוקלת לבקש שימוש במדללי דם אספירין וקלקסן כדי למנוע רעלת הריון וקרישי דם 1. מה דעתך, האם זה יכול לפגוע בי ובעובר אם אקח מדללים אלו בהתייחס לגילי 2. מה הסיכונים בשימוש בקלקסן לאם ולעובר? באיזה מינון מומלץ? (שוקלת 65 גובה 1.61) מאיזה שבוע כדאי להתחיל? 3. מה הסיכונים בשימוש באספירין לאם ולעובר? (שוקלת 65 גובה 1.61) מאיזה שבוע כדאי להתחיל?

1. לא 2. לא הבנתי מה הצורך אצלך בקלקסן 3. מתחילים בד"כ משבוע 12. יכול לגרום לנטייה לדימום.

01/09/2019 | 10:11 | מאת: .

משום שקרישיות בדם עולה במהלך הריון וזה כשלעצמו יכול לגרום להפרעות בזרימת הדם אל העובר ולגרום למותו בייחוד בגילי (49) ועל מנת למנוע מצב זה שוקלת לקחת מדללי דם.- מה דעתך? 1. האם לאור מה שסיפרתי כדאי מינון טיפולי או מניעתי- במה זה תלוי? 2. היתה לי רעלת הריון בהריון הקודם- האם זה משנה את התשובה לשאלה הקודמת והאם לאור הרעלת כדאי לי לקחת מדללי דם אספירין וקלקלסן? 3. האם כדאי את שניהם או שמספיק אחד מהם אספירין או קלקסן? 4. מה ההבדל בין אספירין וקלקלסן, באילו מצבים עדיף קלקסן ובאילו אספירין?

1. כדאי לקחת 100 מ"ג אספירין ליום, אם אין הוריות נגד. 2. כן. כדאי לקחת אספירין. 3. מספיק אספירין. 4. קלקסן לוקחים כשסובלים מקרישיות יתר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית