עישון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/11/2001 | 03:08 | מאת: טליה

אני בטוחה שיש מייד הסתייגות מהשאלה הזו לאור הנושא שלה שהינו נזק בריאותי מוכח אבל אני מעשנת וקשה לי להפסיק והשאלה שלי היא : עד כמה מפריע ומזיק העישון לביוץ ולטיפולים בפוריגון והאם קיים מינימום סיגריות שהנזק שגורם קטן לתהליכי הטיפול ? לתשובתך הדחופה אודה .

יש הרבה מידע על כך שעישון פוגע בכל תהליכי ההפריה, וגם מעלה באופן משמעותי את שיעורי ההפלות לאחר שכבר משיגים הריון. מחקר גדול הראה כי לנשים מעשנות לוקח שליש יותר זמן ( או טיפולים) מללא מעשנות להשיג הריון בטיפולי הפריה. עם זאת, באמת נורא קשה להיגמל מהתמכרות קשה זו, ודאי שבעת "מלחיצה" כמו טיפולים. ברור גם שלמרות שאין סף בו הרעל שנספג בגופך יכול להיחשב בטוח או לא מזיק, הרי שככל שתעשני פחות כן ישתפרו סיכוייך להרות. השאלה גם מה יקרה כשתהרי? האם תמשיכי לעשן? שוב הרבה יותר קשה להפסיק לעשן דווקא בתחילת ההיריון (בשל הבחילות והתחושה הכללית שניקוטין כסם מרץ בהחלט משפר). אך מוזר בעיני שנשים, שלא מוכנות שידחפו סיגריות לתוך עגלת התינוק של ילדם, מוכנות בלי היסוס להעביר בדמן את כל רעלי העשן ישר לדמו של העובר המתפתח. ואם את חושבת שתהיי באמת מסוגלת להפסיק לעשן כאשר תגיע הידיעה המשמחת כי התעברת, אולי כבר "טובה שעה אחת קודם?"

05/11/2001 | 14:05 | מאת: טליה

תודה על תשובתך המהירה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית