כמה זמן הזרע "מחכה" לביצית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/07/2019 | 09:50 | מאת: אלונה

היי, 2 שאלות דווקא בעניין הזרע. 1- מהרגע שהזרע נכנס לגוף האישה, כמה זמן הוא מחכה שם לבייצית? 24 שעות? 48? יותר? 2- כשהזרע יוצא מגוף הגבר, כמה זמן הוא נשאר "חי" באויר? כלומר במידה ורוצים להגיע איתו להזרעה. תודה

1. אפשר למצוא זרע חי אצל האישה עד חמישה ימים, אבל הוא כנראה יעיל להפריה של הביצית כ- 48 שעות. 2. הוא נשאר חי שעות רבות בתנאים מתאימים, אבל איכותו מתחילה לרדת כעבור שעה ויותר בגלל נוכחות אנזימים בזרמה שטרם עברה השבחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית