כאבים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/11/2001 | 21:36 | מאת: שירה

עברתי לפני שבוע החזרה של עוברים. ימים ראשונים ללא תופעות מיוחדות אבל ביומיים האחרונים יש לי דקירות בצדדים והבטן מאד התנפחה. הגעתי לשאיבה עם רמות לא גבוהות של E2 והיו רק 5 זקיקים. האם יכולה להתפתח במצב המתואר היפרסטימולציה וזהו ההסבר לכאב והנפיחות? או שבשלב כזה וכאשר רמות הורמונים נמוכות אין סיכוי להיפר?

התלונות שאת מתארת בהחלט יכולות להיות קשורות לגירוי יתר של השחלות. במידה והרית (אני מקווה), הרי שניתן לצפות להחמרה בגירוי השחלות בימים אלה, כשבוע לאחר ההחזרה. אם התלונות מחמירות יש להיוועץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית