שימור ביציות בתהליך כריתת שחלות מניעתית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/07/2019 | 13:06 | מאת: טלי

שלום. אני בת 40 נשאית BRCA1, כרגע בהריון ראשון, הריון טבעי. אני עתידה לעבור בקרוב ניתוח קיסרי ובאותו ניתוח כריתת שחלות מניעתית (בעקבות המלצת הרופאים אצלם אני במעקב של הנשאות). עשיתי בעבר הקפאת ביציות ע"מ שאוכל להרות שוב לאחר מכן. האם יש אפשרות לשימור ביציות גם במהלך כריתת השחלות? האם יש ביציות בכלל בזמן הריון? (אני מניחה שלא) או שאפשרי לייצר אותן מהשחלה באופן מלאכותי? תודה!

יש אפשרות לשימור ביציות לפני כריתת השחלות. אבל לא במהלך הניתוח. לא ניתן ייצר ביציות באופן מלאכותי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית