חשיבות התמיכה לאחר הזרעה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/06/2019 | 21:29 | מאת: שרונה

שלום פרופסור, רציתי לשאול האם יש חשיבות בנטילת תמיכה לאחר הזרעה ומאיזו סיבה יש רופאים שממליצים לקחת ואחרים שלא? בהזרעה שביצעתי לפני מספר שנים לא לקחתי תמיכה ונכנסתי להריון. עכשיו אצל רופא אחר, ההנחיה שלו לקחת אוטרגוסטרן 200 פעמיים ביום. תודה מראש

בד"כ אין צורך לקחת תמיכה אם הביוץ תקין. יש רופאים שנותנים תמיכה בגלל אחוז קטן של נשים, שהגופיף הצהוב שלהן לא מפריש מספיק פרוגסטרון. לא מזיק, אבל ברוב המקרים לא חיוני.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית