פרוגסטרון מאוד נמוך בבדיקת בטא (חיובית)

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/06/2019 | 14:26 | מאת: אנה

שלום. 12 יום אחרי החזרת 4 עוברים טריים יום 3-בדיקת בטא ראשונה 258, אבל פרוגסטרון 9 nmol/L בלבד, אסטרדיול 944 pmol/L. לוקחת תמיכת דופסטון ואסטורופם פעמיים ביום וקרינון פעם ביום. הרופא מסרב להוסיף תמיכה. האם בגלל ערכים הנמוכים מדובר בהריון כימי ובגלל זה הרופא לא מוסיף תמיכה? אם הייתה מוסיף תמיכה בזריקות בכל אופן? אציין שאני בת 44 בדיוק, עם הריונות טבעיים ולידות תקינות בעבר.

הרופא לא מוסיף תמיכה כי בדיקת הדם משקפת את רמות הפרוסטרון הטבעי בדם ואילו ערכי הדופסטון, הפרוגסטין שאת מקבלת כתמיכה, לא נמדדים כלל בדם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית