גידול לבלסטוציסטים לעומת יום שלוש

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/05/2019 | 12:16 | מאת: דורית

שלום רב! האם עובר שלא התפתח לבלסטוציסט בהכרח לא ישתרש ברחם? אין הרי דרך מדעית לדעת את זה. אני מבינה שסיכויי ההשתרשות של בלסטוציסט גבוהים יותר, אבל האם באמת ניתן לדעת בודאות מכך שעובר לא הגיע ליום חמש שהוא לא היה משתרש ביום חמש? האם תנאי המעבדות בארץ מתקדמים וסביר להניח שלא תורמים לאי גדילה של עוברים? האם השגחה של פועה באינקובטור נפרד אומרת שהעוברים גדלים בתנאים פחות ולא באמפריוסקופ? תודה רבה!

לא ניתן להוכיח שעובר שלא התפתח לבלסטוציסט בהכרח לא ישתרש ברחם. תנאי המעבדות בארץ מתקדמים ומאפשרים גידול לבלסטוציסט. לעתים השגחה דווקא מחייבת שימוש באמבריוסקופ שמאפשר בדיקת הפריה שהתרחשה בשבת ביום למחרת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית