IVA- שפעול של השחלות במעבדה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/03/2019 | 14:00 | מאת: סיגלית

היי , שומעת כעת רופאים שמסבירים על טיפול נסיוני הנקרא IVA, ההסבר הוא שחותכים פיסה מהשחלה ,ומגדלים "ביציות במעבדה".-נקרא שפעול השחלה. אפשר הסבר בקצרה בבקשה? האם בוצע עד כה בארץ? לאיה חתך נשים הפעולה מתאימה. תודה רבה על המענה.

הרעיון הוא שהסרה של רקמה מהשחלה אמורה לגרום לשיפעול של זקיקים רדומים בשחלה. יש גם מחקרים שמנסים לשפעל מקטעי רקמה שחלתית על יד הוספת גורמי גדילה במעבדה. אין הוכחה של ממש שהרעיונות האלה באמת עובדים ולכן מתוכננים מחקרים בנושא באסותא ובמקומות נוספים.

19/03/2019 | 09:15 | מאת: סיגל

האם מעבר למחקר מבוצעים ניסויים? לפי אחד הרופטים בפורום BEOK,מציעים זאת כפעולה.

להבנתי מדובר עדיין בטיפול ניסיוני שיעילותו לא הוכחה ולכן באסותא ובשיבא אנחנו מאשרים להציע אותו רק במסגרת מחקר מדעי מבוקר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית