הזרעה בתנאים לא אופטימיליים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/11/2001 | 11:56 | מאת: מיכל ק-ש

פרופ' זיידמן שלום רב, ביום שישי בבוקר נצפו ב-US רירית בעובי 7 מ"מ וזקיק בגודל 20. בבדיקת הדם: E2= 1030 ופרוגסטרון 5.6 (ערכי קופ"ח כללית). את הכוריגון קיבלתי בשישי אחה"צ ואת ההזרעה עברתי בשבת ב- 12:00. (יש לציין שלא קיבלתי כל טיפול החודש). יש לי 2 שאלות: 1. מה המשמעות של פרוגסטרון בגובה 5.6 כאשר עפ"י ערכי הכללית האופטימום הוא עד 4.5? עד כמה זה מוריד את הסיכויים החודש? 2. התחלתי להרגיש את כאבי הביוץ כבר בשישי בבוקר (כולל הפרשות) וכאמור ההזרעה היתה יותר מ- 24 שעות לאחר מכן. האם פספסתי את הביוץ? תודה רבה לך מראש, מיכל

סביר שהתחלת לבייץ כבר ביום שישי, אבל לא ברור בדיוק מתי, ומאחר והביצית חיה כ- 24 שעות, הרי שנראה שההזרעה עדיין מילאה את תפקידה. ודאי שאם בסופו של דבר בייצת רק כעבור 36 שעות ממתן הכוריגון, הרי שעיתוי ההזרעה היה מצוין.

05/11/2001 | 10:31 | מאת: מיכל ק-ש

פרופ' זיידמן, קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה. אני שואלת שוב ואודה אם תוכל לענות: מה המשמעות של פרוגסטרון בגובה 5.6, כשלפי ערכי קופ"ח כללית המצב האופטימלי ליום הביוץ הוא שהפרוגסטרון יהיה נמוך מ- 4.5 תודה רבה, מיכל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית