48 שעות אחר ההפריה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/11/2001 | 09:38 | מאת: גלי

הפריה 2 במספר . שאיבה של 12 בציות מתוך כ17 זקיקים. מתוכן 7 הופרו ורק 2 עוברים התפתחו ל4 תאים. כלומר פחות מ2% מסך הבציות הצליחו להתפתח. נכון לדברי המעבדה היום שאר העוברים נעצרו על שני תאים. מה הסיבות לאי התפתחותם של שאר העוברים, בהנחה שהזרע "מובחר " (עפי שיטת פרופ בר טוב)? הבציות? תנאי המעבדה?? האם 4 ימים לאחר השאיבה יש עוד סיכוי שיתפתחו (עדיין במעבדה למעקב) אני כבר פסימית לגבי העוברים שהוחזרו. כמה טובים הם יכולים כבר להיות אם אחיהם לא שרדו התפתחות מינימלית. ושאלה אחרונה- מה משמעות מנוחה לאחר ההחזרה? האם אני אמורה לשכב במיטה כעת במקום לגלוש? מודה לך מראש

04/11/2001 | 18:17 | מאת: אסנת

יש לי קוצר נשימה קל בעיקר בשכיבה. האם זו תופעה ידועה ?

04/11/2001 | 18:18 | מאת: גלי

יש לי קוצר נשימה קל בעיקר בשכיבה. האם זו תופעה ידועה ?

ברור שאיכות העוברים מרמזת על סיכויי הצלחה נמוכים. "האשמה" בכך עלולה להיות איכות הביציות, איכות הזרע (אין עדיין מחקרים מבוקרים שמורים על יתרון משמעותי בשיטת פרופ' בר-טוב), או המעבדה שם נעשתה ההפריה. העניין מורכב ומחייב בחינה מדוקדקת של כל הנתונים. למנוחה יש מעט מאד חשיבות אם בכלל. אין שום הוכחה או הגיון בשכיבה מוחלטת במיטה. חשוב שתימנעי ממאמצים חריגים.

קוצר הנשימה בשכיבה יכול להיות קשור לגירוי יתר שחלתי, ועל כן אם הוא מחמיר מחייב פניה לרופא מטפל.

07/11/2001 | 11:16 | מאת: חושן

שלום, אין כיום שום ידעה מדוע פעמים ההפריות חיוביות יותר ופעמים פחות, בר טוב - חושב שאולי יש קשר לאיכות הזרע, אין לו ודעות בנידון. לגבי השכיבה - ישנה מחלוקת, יש האומרים תנועה רגילה, ויש שכיבה מוחלטת, - תחלטתי לפי לבך. הצלחה רבה, גם אנו תקועים באותה נקודה - לאחר החזרה אין הריון. בר -טוב מעולה!!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית